Syysvuosikouksen tiivistelmä.....

22.10.2023

Eilen järjestettiin PAUn Pirkanmaan osaston syysvuosikokous Scandic Tampere Stationissa. Paikalla oli huikeat 49 jäsentä, ja saimme myös vieraaksi PAUn toimistolta Jarmo Tuomisen, Pirkanmaa-Satakunta-alueen työsuojeluvaltuutetun Pia Kanervan ja Tammerpostin viimeisen elossaolevan perustajajäsenen Alpo Ojalan. Kaikilta edellämainituilta vierailta sekä Pirkanmaan pääluottamusmies Leo Harralta saimme kuulla myös puheenvuorot.

Kokouksessa valittiin vuodelle 2024 puheenjohtaja ja toimikunta. Puheenjohtajaksi ehdolle nousi kokouksessa Sami Lipsanen ja Markku Jousmäki. Valinnasta äänestettiin, mutta äänten mentyä tasan 15-15, suoritettiin vielä arvonta näiden kahden ehdokkaan kesken. Arvonnan voitti Markku Jousmäki, ja hän palaa näin vuosien tauon jälkeen toimikuntaan ja puheenjohtajaksi.

Toimikuntaan valittiin myös useampi järjestöhommien konkari ja näin sekä ikä- että sukupuolijakauma muuttui verrattuna aiempaan. Varsinaisiksi jäseniksi valittiin Leo Harra, Antti Kiuru, Marko Mäkipää, Jukka Kumpulainen, Ari Monola, Vili Sumiloff, Mari Rautiainen, Laura Ahokas ja Miro Niska. Varajäseniksi valittiin Miikka Ahonen, Juha Lehtotie ja Niki Rajalampi.

Eläkeläisjaoston perustaminen jäi seuraavan vuoden toimikunnan päätettäväksi, pohjautuen tämän hetkisen eläkeläisyhdistyksen keskeneräiseen tilanteeseen. Kiinnostusta toiminnan jatkolle kuitenkin selvästi on.

Parkkuun metsässä hakkuut aloitetaan ensi vuonna. Hakkuut suorittavan yrityksen suunnittelija on ilmoittanut hakkuiden osuvan mitä todennäköisimmin ensi keväälle.

Kokouksessa käytiin myös läpi vuoden 2024 toimintasuunnitelma ja talousarvio. Jokainen vuosi tulee aina eteen erilaisten ja ennakoimattomien haasteiden kanssa, mutta toimikunnan tehtäviä selkeyttämällä ja jäsenten palautteen avulla tavoitteena on saada mahdollisimman paljon sujuvaa toimintaa.